Nog snel wat kleertjes voor Ninke...

Ondertussen ben ik aan de laatste week van mijn zwangerschap gekomen. Deze week heb ik nog enkele kleedjes gemaakt voor Ninke, en ook een rok en jumpsuit. Ninke is zo hard gegroeid, dat al haar kleren van vorig jaar nu te klein zijn geworden. Gelukkig kunnen de kleren doorschuiven naar de kleerkast van Jinthe. Nu hebben de 3 dochters genoeg kleedjes in hun kleerkast om toe te komen wanneer ik in het ziekenhuis lig voor de bevalling ;-)

Als eerste maakte ik nog eens een tricot jurk uit een stofje met druppels. Het model komt uit het nieuwe magazine "La maison Victor", maar ik werkte de hals af met een beleg en voorzag een zoom aan de mouwen, aangezien ik niet zo ben voor onafgewerkte naden ;-)

Patroon: La maison Victor

Daarna maakte ik nog eens een Louisa jurk. Ik maakte dit patroon al voor Annabel en Jinthe, en nu dus ook voor Ninke. Ze mocht zelf de stof en knoppen kiezen, en dat is eraan te zien! Volgende keer moet ik misschien 2 keer nadenken voor ik haar zeg dat ze uit mijn knoppendoos mag kiezen welke ze wilt ;-)
Patroon: Louisa van Compagnie M
Stof: Veritas

Ninke wilde ook nog graag een jumpsuit. Dit model maakte ik vorig jaar ook al, maar die jumpsuit is nu van Jinthe. Ik had net te weinig van de oranje stof die Ninke uit mijn stoffenkast koos. Ik heb lang getwijfeld of ik dan de binnenkant van de kap met effen stof of met een andere print zou afwerken, en ik heb dan toch besloten eens "zot" te doen:

Patroon: Knippe
Oranje stof: Stoffenspektakel
Bloemenstof binnenkant kap: Veritas

En toen had Ninke genoeg kleedjes, maar geen rokjes, dus maakte ik nog een rokje ;-)


Patroon: Burda
Stof: Veritas

En dan om af te sluiten nog een fotootje van Ninke in het kleedje dat ik al in een vorige blogpost beschreef. Ze is echt zot op dit stofje en kleedje, en staat ze er niet beeldig mee? 
Patroon: SVDHZ
Stof: Petit Pan van Bobby Sewing

Reacties